Please use this identifier to cite or link to this item:
http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/104349
Title: | Подходы к оценке конкурентоспособности региона |
Other Titles: | Approaches to region competitiveness assessment |
Authors: | Белова, С. О. Belova, S. |
Keywords: | конкурентоспособность;экономика регионов;региональная экономика;конкурентные преимущества;competitiveness |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Колорград |
Language: | Русский |
Type: | Article |
Citation: | Белова, С. О. Подходы к оценке конкурентоспособности региона / С. О. Белова // Научные труды Белорусского государственного экономического университета. Выпуск 17 / Министерство образования Республики Беларусь, Белорусский государственный экономический университет ; [редакционная коллегия: А. В. Егоров (главный редактор) и др.]. – Минск : Колорград, 2024. – С. 3-12. |
Abstract: | Повышение конкурентоспособности экономики входит в сферу национальных интересов Республики Беларусь. Решение данной задачи может быть осуществлено только при наличии необходимого уровня конкурентоспособности объектов на мезо- и микроуровнях. В статье анализируются подходы к определению характеристик понятия «конкурентоспособность региона», методов ее оценки, системы показателей и критериев. The sphere of national interests of the Republic of Belarus includes improving the economy competitiveness. The solution of this task can be realized only if there is an appropriate level of competitiveness of objects at the meso- and micro-levels. The article discusses approaches to defining the characteristics of the definition o f ''region competitiveness”, its assessment methods, a system of indicators and criteria. |
URI: | http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/104349 |
ISBN: | 978-985-896-752-9 |
Appears in Collections: | _Научные труды БГЭУ, 2024 |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Belova_3_12.pdf | 195.17 kB | Adobe PDF | View/Open |
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.