Please use this identifier to cite or link to this item: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/94609
Title: Методические подходы к экономической оценке уровня цифровизации
Other Titles: Methodological approaches to economic assessment digital level
Authors: Ефименко, А. Г.
Какора, М. И.
Keywords: цифровая зрелость;цифровая трансформация;интегральные оценки;digital maturity;digital transformation
Issue Date: 2022
Publisher: Белорусский государственный экономический университет
Language: Русский
Type: Article
Citation: Ефименко, А. Г. Методические подходы к экономической оценке уровня цифровизации / А. Г. Ефименко, М. И. Какора // Научные труды Белорусского государственного экономического университета. Выпуск 15 / Министерство образования Республики Беларусь, Белорусский государственный экономический университет ; [редакционная коллегия: А. В. Егоров (главный редактор) и др.]. – Минск : БГЭУ, 2022. – С. 159-163.
Abstract: Выполнена оценка уровня цифровизации Республики Беларусь на основе анализа основных статистических показателей применительно к сфере ИКТ, цифровой инфраструктуры и внедрения электронных технологий. Сравнительный анализ цифровой зрелости по областям позволяет выделить регионы-лидеры в цифровой трансформации, изучить и использовать механизм их внедрения и реализации.
Evaluates the level of digitalization of the Republic of Belarus based on the analysis of the main statistical indicators in relation to the field of ICT, digital infrastructure and the introduction of electronic technologies. A comparative analysis of digital maturity by region makes it possible to identify the leading regions in digital transformation, to study and use the mechanism of their implementation and implementation.
URI: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/94609
ISBN: 978-985-564-386-0
Appears in Collections:_Научные труды БГЭУ, 2022

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Efimenko_A._G..pdf396.67 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.