Please use this identifier to cite or link to this item:
                
    
    http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/102518| Title: | Учет и анализ в системе оперативного управления материальными затратами на производство продукции плодово-ягодного виноделия | 
| Other Titles: | Accounting and analysis in the system of efficient management of the material expenses on the production of fruit and berry wine-making | 
| Authors: | Марухина, Е. И. | 
| Issue Date: | 2000 | 
| Publisher: | Белорусский государственный экономический университет | 
| Language: | Русский | 
| Type: | Thesis | 
| Citation: | Марухина, Е. И. Учет и анализ в системе оперативного управления материальными затратами на производство продукции плодово-ягодного виноделия : автореферат диссертации на соискание ученой степени кандидата экономических наук по специальности 08.00.12 – Бухгалтерский учет, статистика / Е. И. Марухина ; УО «Белорусский государственный экономический университет». – Минск, 2000. – 21 с. | 
| Abstract: | К наиболее значимым результатам. имеющим научную новизну, относятся следующие положения: разработаны методики оперативного учета и анализа материальных затрат в себестоимости продукции на предприятиях винодельческой промышленности; определен оптимальный состав калькуляционных статей расходов; усовершенствована методика учета и калькулирования себестоимости винодельческой продукции; усовершенствована методика анализа влияния материальных затрат на прибыль продукции в условиях винодельческого производства; выработаны новые принципы распределения затрат между видами производств, переделов и продукции, а также между выпуском и незавершенным производством. The following statements can be refered to the most important results which have the scientific novelty: - the methodics o f the efficient accounting and analysis of the material expenses in the prime cost price o f the production at the enterprises of wine-making industry were well developed; - the was also determined the optimum list of calculational items of expenses; - there was improved the system of calculation of the prime cost price of winemaking production; - there was improved the methodics o f material expenses's analysis for profits from the production in wine-making process; - there were developed the new principles o f distribution of expenses between different kinds of manufacturing repartations and production, and also between the output and not-finished manufacture. | 
| URI: | http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/102518 | 
| Appears in Collections: | Авторефераты диссертаций | 
Files in This Item:
| File | Description | Size | Format | |
|---|---|---|---|---|
| k_Marukhina_e.pdf | 593.86 kB | Adobe PDF | View/Open | 
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.
 
       
        