Please use this identifier to cite or link to this item: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/27366
Title: Особенности формирования экономического потенциала предприятий
Authors: Ефименко, А. Г.
Волкова, Е. В.
Efimenko, A. G.
Volkova, E. V.
Keywords: товары;экономический потенциал;goods
Issue Date: 2015
Publisher: Белорусский государственный экономический университет
Language: Русский
Type: Article
Citation: Ефименко, А. Г. Особенности формирования экономического потенциала предприятий / А. Г. Ефименко, Е. В. Волкова // Научные труды Белорусского государственного экономического университета / М-во образования Респ. Беларусь, Белорусский гос. экон. ун-т ; [редкол.: В. Н. Шимов (гл. ред.) и др.]. - Минск : БГЭУ, 2015. — Вып. 8. - С. 110-115.
Abstract: В статье разработаны теоретико-методологические основы формирования и развития экономического потенциала предприятий, определены его основные элементы: ресурсы, механизм эффективного использования ресурсов, способность удовлетворять потребности рынка с учетом взаимодействия внутренних и внешних факторов. На формирование экономического потенциала перерабатывающих предприятий АПК оказывают влияние цели и стратегия их развития, структурные элементы потенциала и внешние условия.
In artickle we develop the theoretical and methodological bases of formation and development of the economic potential of enterprises, to determine its basic elements: resources, a mechanism for effective use of resources, ability to meet the needs of the market, taking into account the interaction of internal and external factors. The formation of the economic potential of the processing of agricultural enterprises influence the goals and strategy of their development, structural elements of the building and the external environment.
URI: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/27366
ISBN: 978-985-564-041-8
Appears in Collections:_Научные труды БГЭУ, 2015

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Efimenko,_A._G..pdf149.68 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.