Please use this identifier to cite or link to this item: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/77374
Title: Подходы к измерению экономического износа человеческого капитала
Other Titles: Approaches to the measurement of economic human capital depreciation
Authors: Голомазова, Е. С.
Лушневский, А. А.
Halamazava, A. S.
Lushneuski, A. A.
Keywords: человеческий капитал;устаревание знаний;экономический износ;human capital
Issue Date: 2018
Language: Русский
Type: Article
Citation: Голомазова, Е. С. Подходы к измерению экономического износа человеческого капитала = Approaches to the measurement of economic human capital depreciation / Е. С. Голомазова, А. А. Лушневский // Экономика глазами молодых : сборник статей XI Международного экономического форума молодых ученых (г. Минск, 28-29 сентября 2018 г.) / [редкол.: А.А. Быков (науч. ред.), О.А. Морозевич (зам. науч. ред.) и др.] ; М-во образования Респ. Беларусь, УО "Белорус. гос. экон. ун-т", Совет молодых ученых. - Минск : БГАТУ, 2018. - С. 228-237.
Abstract: Рассмотрено применение на практике двух подходов к оценке экономического износа человеческого капитала – субъективная оценка актуальности знаний, умений и навыков и оценка на основе измерения пиковых значений уровня заработной платы. Субъектно-ориентированный подход показал себя, как более подходящий для измерения морального устаревания знаний, умений и навыков. In this article the application in practice of two approaches to assessing the economic human capital depreciation - a subjective assessment of the relevance of knowledge and skills and assessment of the wage level peak values based on measuring is examined. The subject-oriented approach has proved to be more suitable for measuring the moral obsolescence of knowledge and skills.
URI: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/77374
ISBN: 978-985-519-939-8
Appears in Collections:2018

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Golomazova_E.S._s._228_237.pdf205.43 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.