Veuillez utiliser cette adresse pour citer ce document :
http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/102259
Titre: | Особенности оценки гудвилла как показателя консолидированной финансовой (бухгалтерской) отчетности холдингов |
Autre(s) titre(s): | Peculiarities of assessing goodwill as an indicator of the consolidated financial (accounting) reporting of holdings |
Auteur(s): | Моисеева, О. П. Moiseyeva, O. P. |
Mots-clés: | холдинг;гудвилл;первоначальная оценка;последующая оценка;достоверность информации;международные стандарты;holding;goodwill;international standards |
Date de publication: | 2022 |
Language: | Русский |
Type: | Article |
Référence bibliographique: | Моисеева, О. П. Особенности оценки гудвилла как показателя консолидированной финансовой (бухгалтерской) отчетности холдингов / О. П. Моисеева // Бухгалтерский учет и анализ. - 2022. - № 11. - С. 40-46. |
Résumé: | Рассмотрены требования международных и национальных учетных стандартов, регулирующие первоначальную и последующую оценку гудвилла. Определено влияние нормативного регулирования на достоверность и качество оценки показателя гудвилл в консолидированной финансовой (бухгалтерской) отчетности холдингов.
Предложена методика отражения приобретенного гудвилла и результатов его переоценки в бухгалтерском учете холдингов. The requirements of international and national accounting standards, governing the initial and subsequent assessment of goodwill are presented in the article. The regulation's influence on the reliability and quality of the assessment f the goodwill indicator in the holdings' consolidated financial (accounting) reporting was identified. The method of acquired goodwill's reflection and the results of its revaluation in the holdings' accounting records was suggested. |
URI/URL: | http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/102259 |
Collection(s) : | 2022, №11 |
Fichier(s) constituant ce document :
Fichier | Description | Taille | Format | |
---|---|---|---|---|
Moiseeva_40_46.pdf | 270.4 kB | Adobe PDF | Voir/Ouvrir |
Tous les documents dans DSpace sont protégés par copyright, avec tous droits réservés.