Please use this identifier to cite or link to this item: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/70368
Title: Оценка степени и «качества участия» стран в глобальных цепочках стоимости
Other Titles: Evaluation of the countries’ degree and «participation quality» in global value chains
Authors: Колб, О. Д.
Kolb, O. D.
Keywords: глобальные цепочки стоимости;добавленная стоимость TiVA;экспорт;международная торговля;global value chain;value added TiVA;Trade in Value Added
Issue Date: 2016
Publisher: Белорусский государственный экономический университет
metadata.dc.language: Русский
Type: Article
Citation: Колб, О. Д. Оценка степени и «качества участия» стран в глобальных цепочках стоимости / О. Д. Колб // Белорусский экономический журнал. - 2016. - № 4. - С. 50-62.
Abstract: На основе системы учета международной торговли по добавленной стоимости проведен обзор участия ряда крупнейших экономик в процессах создания, распределения и потребления добавленной стоимости. Применяемые в методологии TiVA (Trade in Value Added) индикаторы классифицированы по группам с учетом возможности их расчета по данным национальной статистики. Обобщенные в разрезе экономик стран результаты позволили оценить степень и качество их интеграции в глобальные цепочки стоимости.
Based on the accounting system of the added value of international trade, there was made a review of the participation of a number of major economies in the process of creation, distribution and consumption of value added. Used in the TiVA methodology (Trade in Value Added) indicators are classified into groups with the possibility of their calculation according to national statistics. The generalized results in the context of the countries’ economies have enabled to estimate the extent and quality of their integration into global value chains.
URI: http://edoc.bseu.by:8080/handle/edoc/70368
ISSN: 1818-4510
Appears in Collections:2016, № 4

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolb._O._D..pdf359.02 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.